Корнелия Нинова и кандидатите за народни представители  от листата  БСП за България

...
Корнелия Нинова и кандидатите за народни представители  от листата  БСП за България
Коментари Харесай

Нинова на събора на овцевъдите: Безмитният украински внос убива родното производство. Да се спре

 _2024 izbori_v013

Корнелия Нинова и претендентите за национални представители  от листата  „ Българска социалистическа партия за България ” във Велико Търново се срещнаха с фермери и производители на български артикули на националния събор на овцевъдите. Те бяха посрещнати задушевно. Десетки земеделци споделиха проблемите си и потърсиха поддръжка и решения.

 

" От години се борим за българските, родните, качествени и вкусни плодове, зеленчуци, мляко и месо ", съобщи Нинова. " Помните,  какъв брой години се борихме с комерсиалните вериги, които издевателстваха над българските производители. В идващия парламент ще вземем незабавно следните ограничения:

 

1. Трябва да се възстановят „ Напоителни системи ”, които ГЕРБ  унищожи, наряза и съобщи на скрап. Без напояване няма земеделие. 

 

2. Да се изравнят европейските дотации на нашите земеделци с тези на другите европейски производители. С по-ниски дотации ние сме неконкурентни. 

 

3. Българските дотации да не отиват най-вече в зърнопроизводителите, а в производители на плодове, зеленчуци, мляко и месо.

 

4. Да се съкрати веригата на доставки от полето до масата. Не може прекупвачи да печелят големи суми  от труда на хората и от потребителите, без да са положили грам труд. 

 

5. Безмитният и неконтролиран импорт от Украйна убива родното произвеждане. Да се спре. 

 

6. Корупцията и кражбите убиват легалните производители. Формално се регистрират площи и глави добитък без да съществуват и се заплащат пари за тях. Това би трябвало безапелационно да се приключи ", уточни водачът на Българска социалистическа партия.

 

Тези ограничения бяха признати с утвърждение и приветствани от участниците в събора.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР